Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalm op Afrikaanse wijze gemarineerd, geserveerd met samosa vangarnalen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gr zalmfilet
2 cl maïsolie
1/2 julienne gesneden ui
1 mespunt koriander
1 mespunt venkelzaad
1 mespunt mosterdzaad
1 mespunt zwarte peper
1 laurierblad
1 gedroogde chilipeper
1 geraspt teentje knoflook
10 gr geraspte gemberwortel
1/2 rode en 1/2 gele julienne gesneden paprika
35 gr suiker
70 ml water
60 ml azijn
10 ml gembersiroop
het sap en de rasp van 1/2 citroen
60 gr bloem
1 mespunt koenjit
peper, zout

Voor de samosa:
maïsolie
20 gr garnalen
ragfijn gesneden ui
ragfijn gesneden prei
geraspte wortel
geraspte knoflook
geraspte gemberwortel
cajunspecerijen
sambal
cayennepeper, Spaanse peper
geraspte citroenschil
citroensap
verse koriander
peper, zout
4 loempiavelletjes
1 eiwit

Bereiden

Peper en zout de zalmfilet.
Meng de bloem met de koenjit en haal de zalm door dit
mengsel.
Verhit de olie, bak de zalm snel en kort in de hete olie aan 2
kanten goudgeel en haal de vis uit de pan.
Bak de ui, zonder hem te laten kleuren, voeg de specerijen toe
en bak ze 5 minuten zachtjes mee.
Voeg de gember, de knoflook en wat bloem met koenjit toe, meng
goed en laat alles op laag vuur garen.
Voeg dan de overige ingrediënten toe en doe er, zo nodig,
wat meer water bij.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de saus over de zalm en laat in de koelkast minstens 24
uur marineren alvorens het gerecht opnieuw te verwarmen.
U kunt de zalm in plastic verpakt boven een pan met kokend
water gewoon in de magnetron of in een matig hete oven
opwarmen.
Bak voor de samosa de ui, prei, wortel en gember in de olie,
zonder ze te laten kleuren.
Voeg de knoflook, Cajunspecerijen, cayennepeper, sambal en
Spaanse peper toe en meng goed.
Hak de garnalen fijn en voeg ze samen met de citroenrasp en
het citroensap toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg als laatste verse koriander toe.
Verdeel deze vulling over de 4 loempiavelletjes, rol ze op,
smeer het laatste stukje en de uiteinden met eiwit in, plak ze
dicht en bak ze in hete frituurolie.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Scampi
Frikadel ikan
Garnalen met taugé (wok)
Visragoût in een rijstrand
Gepocheerde heilbot

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes